Πώς να καθαρίσεις τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη του μωρού

Από: superpanes.gr superpanes.gr | 25 Φεβρουαρίου 2022

Μια συνηθισμένη πηγή άγχους για τους νέους γονείς είναι η καθαριότητα του μικρού τους. Το βρεφικό δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, έτσι είναι λογικό να ανησυχείς και να θες να βεβαιωθείς ότι, τόσο ο τρόπος καθαρισμού όσο και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, δεν θα προκαλέσουν κάποια ευαισθησία ή ενόχληση. Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό του προσώπου, σου έχουμε καλά νέα: τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ό,τι φαντάζεσαι! Αυτά που χρειάζεσαι είναι μόνο μερικές μπάλες βαμβάκι και ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ακολούθησε απλά τα παρακάτω βήματα:
  1. Βρέξε λίγο βαμβάκι και στράγγιξέ το.
  2. Καθάρισε τις γωνίες των ματιών, σκουπίζοντας απαλά από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία. Χρησιμοποίησε άλλο βαμβάκι για κάθε μάτι.
  3. Καθάρισε απαλά γύρω από κάθε ρουθούνι και απόφυγε το εσωτερικό τους, καθώς μπορεί να προκληθεί ελαφριά αιμορραγία.
  4. Σκούπισε απαλά το πηγούνι και τον λαιμό. Σιγουρέψου ότι καθαρίζεις καλά τις πτυχώσεις του βρεφικού δέρματος.
  5. Καθάρισε πίσω και γύρω από τα αυτιά. Όπως και με τα ρουθούνια, δεν πρέπει να επιχειρήσεις να καθαρίσεις το εσωτερικό των αυτιών.
  6. Στέγνωσε το δερματάκι του μωρού ταμπονάροντας το ελαφρά με μια απαλή πετσέτα.
Κι επειδή πολλά μωράκια ενοχλούνται όταν προσπαθείς να τους καθαρίσεις το προσωπάκι, μπορείς να δοκιμάσεις να του μιλάς ή να του τραγουδήσεις ένα τραγούδι. Έτσι, η αποστολή «καθαρό προσωπάκι» μπορεί να στεφθεί με επιτυχία! Πηγή: https://raisingchildren.net.au/babies/health-daily-care/hygiene-keeping-clean/cleaning-eyes-nose-ears#:~:text=Wipe%20behind%20your%20baby's%20ears,dry%20using%20a%20soft%20towel