Γιόγκα και παιδιά

Η καλή φυσική κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η γιόγκα είναι μόνο για ενήλικες. Ωστόσο, τα οφέλη της είναι εξίσου σημαντικά και για τα παιδιά! Η γιόγκα επιτρέπει στα παιδιά να απολαύσουν τη ζωή στο έπακρο, προωθώντας έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής από μικρή ηλικία.

Επίσης, διατηρεί την ευελιξία τους και ενισχύει το σώμα τους καθώς αναπτύσσονται. Επιπλέον, τα μαθαίνει να είναι πειθαρχημένα και υπεύθυνα, ενώ βοηθάει στη σωστή διαχείριση του άγχους. Τα βοηθάει ακόμα να είναι παρόντες σε κάθε στιγμή και να συγκεντρώνονται πιο εύκολα, ενώ παραμένουν ήρεμα, χωρίς άγχη!

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η γιόγκα είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα για μια ολόκληρη οικογένεια, ένας δημιουργικός τρόπος να περνάνε μαζί ποιοτικό χρόνο. Τα παιδιά, ενθουσιάζονται όταν αισθάνονται ότι συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα μαζί με τους γονείς, ενώ την ίδια στιγμή η σχέση τους γίνεται δυνατότερη!

Άλλωστε, η ένταξη καλών και υγειών συνηθειών στην καθημερινότητά τους, από μικρή ηλικία είναι ύψιστης σημασίας για έναν ομαλό τρόπο ζωής.

Τέλος, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που περνούν ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές τους συνηθίζεται να επιτυγχάνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, ενώ παράλληλα και τα προβλήματα συμπεριφοράς μειώνονται.

Μήπως ήρθε η ώρα να πιάσετε από ένα yoga mat όλη η οικογένεια και να εκτονωθείτε παρέα;

Πηγή: https://www.educationalplaycare.com/