Πώς βοηθάει το παιδί σας ο βρεφικός σταθμός;

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι γονείς αναζητούν λύσεις για το ποιος θα φροντίζει το μωρό τους όταν οι ίδιοι εργάζονται και δεν έχουν τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο.

Ο βρεφικός σταθμός αποτελεί την ιδανική λύση για το μωρό σας και σημαντικό βήμα εξέλιξης, κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του. Το παιδί θα ενταχθεί σε μια ομάδα από την αρχή, θα συναναστρέφεται με άλλα παιδία της ηλικίας του και θα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί με εσωτερικές αλλά και εξωτερικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση.

Επίσης, θα ενταχθεί σε ένα περιβάλλον όπου θα μπορεί να εξερευνήσει το συναίσθημα του να μοιράζεται με το διπλανό του, να αναπτύξει τις λεκτικές του ικανότητες και να δημιουργήσει φιλίες από την αρχή. Ακόμα, θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντα που του αρέσουν, θα αναπτύξει τις διανοητικές του ικανότητες και θα αρχίζει να λειτουργεί ομαδικά και να πειθαρχείτε μέσα από τους όρους του βρεφικού σταθμού.

Το μεγαλύτερο όφελος του βρεφικού σταθμού είναι ότι θα μάθει και θα αντιληφθεί την διαφορετικότητα που υπάρχει γύρω του. Θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει παιδιά με διαφορετική κουλτούρα ή ακόμα και θρησκεία ή χώρα. Με αυτό τον τρόπο θα αντιληφθεί την διαφορετικότητα που υπάρχει στο κοινωνικό του περιβάλλον και θα τη σέβεται εξαρχής.

Τέλος, το παιδί θα μπορέσει να ενισχύσει τη φυσική του υγεία και την κινητικότητά του μέσα από τις δραστηριότητες του βρεφικού σταθμού. Θα εξελίξει τη σωματική του διάπλαση και θα μάθει να τρώει υγιεινά με σωστές διατροφικές συνήθειες, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να «χτίσει» τη ψυχοσύνθεσή του με τρόπους δημιουργικούς, θετικούς και αισιόδοξους.

Πηγές: