Το πρώτο καλοκαίρι του!

Τώρα που σιγά σιγά μπαίνουμε στο καλοκαίρι και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, είναι μια καλή στιγμή να αναφερθούμε σε κάποια απλά tips για να απολαύσετε το καλοκαίρι με το μωρό σας, όσο πιο ευχάριστα γίνεται!

Μάνα, μόνο πάνα

Το μωράκι σας δεν έχει καμία άλλη ανάγκη σε αυτό το στάδιο της ζωής του. Οπότε, αφήστε το ελεύθερο, να αναπνεύσει και να μην υποφέρει με ρούχα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Κάνετε φίλο σας τον ανεμιστήρα

Προτιμήστε να έχετε κοντά στο μωρό σας έναν ανεμιστήρα αντί για air condition.

Αυξήστε τα υγρά του.

Τα μωρά που ακόμα βρίσκονται στο στάδιο του θηλασμού, χρειάζονται επιπλέον υγρά, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα μωρά κάτω των έξι μηνών δεν χρειάζονται άλλο υγρό εκτός από το μητρικό γάλα. Ωστόσο, συχνά, εξαιτίας της ζέστης μπορεί να τα δείτε πολύ ήσυχα και να γκρινιάζουν. Το μόνο που χρειάζονται είναι κάτι να πιουν και να δροσιστούν!

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

Κρατήστε το μωρό σας μακριά από τον ήλιο μεταξύ 10πμ και 2μμ. Βεβαιωθείτε ότι το κεφαλάκι του είναι προστατευμένο με καπέλο και ότι τα πόδια και τα χέρια του καλύπτονται αρκετά, ώστε να μην καίγονται.

Φροντίστε τον εαυτό σας.

Μην ξεχνάτε πως για να είναι καλά το μωρό σας, πρέπει πρώτα από όλα να είστε εσείς καλά. Να ενυδατώνεστε και να τρώτε μικρά και ελαφριά γεύματα. Χαλαρώστε και απολαύστε το καλοκαίρι σας με τον μικρό σας θησαυρό!

Πηγή: https://www.childmags.com.au/9-tips-for-babys-first-summer/