Τι να προσέξετε πριν επιλέξετε πάνα για το μωρό σας

Η αλήθεια είναι πως οι πάνες συνδέονται άμεσα με την υγεία του μωρού σας και μια λάθος επιλογή μπορεί να επιφέρει μικρά προβλήματα, που καλό είναι να μην υπάρχουν. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς αν γνωρίζετε τα θέματα υγείας ή και τις αντιδράσεις στο δέρμα που μπορεί να προκαλέσουν οι πάνες, τότε μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Γιατί έτσι, θα ξέρετε τι ακριβώς θα πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε πάνες για τον μικρό σας θησαυρό!

Ως γονιός, η σωστή ενημέρωση θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας είναι καλά, παίζει και κοιμάται ευτυχισμένο! Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω να δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητά σας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε πάνα.

  1. Εξανθήματα

Το πιο συνηθισμένο ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα μωρά από τις πάνες είναι τα εξανθήματα ή τα σκασίματα του δέρματος. Συνήθως το μωρό σας θα κλάψει, καθώς αυτά τα συμπτώματα προκαλούν πόνο ή και δυσφορία. Αυτό συμβαίνει συχνά, εάν δεν αλλάζετε συχνά την πάνα ή αν είναι κατασκευασμένη από σκληρό υλικό. Όταν αγοράζετε πάνες, είναι σημαντικό να προσέχετε το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες. Οι πάνες Pampers και οι πάνες Babylino είναι κατασκευασμένες με απαλό υλικό, ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Λόγω της απαλότητάς τους, αυτές οι πάνες επιτρέπουν στο μωρό σας να κυκλοφορεί και να κοιμάται άνετα!

  1. Λοιμώξεις του δέρματος

Τα σκληρά, χημικά υλικά μπορούν εύκολα να προκαλέσουν δερματική λοίμωξη στα μωρά, κάνοντάς τα να νιώθουν άβολα. Κάτι που ξεκινάει ως ένα απλό εξάνθημα στο δέρμα, μπορεί να καταλήξει ως μόλυνση και το μωράκι σας θα κλαίει πολύ όταν θα αγγίζετε το συγκεκριμένο σημείο του δέρματος. Αυτό συμβαίνει όταν η πάνα τρίβεται για πολλές ώρες στο δερματάκι του μικρού σας. Για αυτό, μια καλή ιδέα είναι να το αφήνετε ελεύθερο χωρίς πάνα για κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα!

  1. Ουρολοίμωξη ή μύκητες

Η μόνιμη ενασχόληση των γονιών με την τακτική αλλαγή πάνας κάθε φορά που λερώνεται, τους παρακινεί να χρησιμοποιήσουν πάνες μιας χρήσης. Ωστόσο, η συσσώρευση των υγρών στην πάνα μιας χρήσης μετατρέπει την περιοχή σε γόνιμο έδαφος για βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ουρολοιμώξεις ή μυκητιάσεις. Η επιλογή της σωστής πάνας που δεν διατηρεί την υγρασία μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των λοιμώξεων.

  1. Αλλεργικές αντιδράσεις

Ορισμένα συστατικά στις πάνες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στα μωρά, όπως για παράδειγμα κάποιο είδος αρώματος. Συχνά είναι δύσκολο να εντοπιστεί πώς προκλήθηκε κάποια αλλεργία. Ωστόσο, αν δείτε το μικρό σας να έχει κάποια αλλεργία, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε το είδος της πάνας του.

Τέλος, κάποια tips για τη σωστή αγορά πάνας είναι πρώτα από όλα να είναι απαλό το υλικό τους, να εφαρμόζονται τέλεια στο σώμα του μωρού σας, καλή απορροφητικότητα και τέλος ασφαλή, φυσικά υλικά που δεν είναι επικίνδυνα για τη συνολική υγεία του μωρού σας!

 Πήγη: https://parenting.firstcry.com