Παίζοντας με το παιδί σας!

Μια από τις πιο συναρπαστικές περιόδους στη ζωή ενός μωρού είναι μεταξύ των έξι και δώδεκα μηνών. Αποτελεί εκείνη τη χρονική στιγμή που ανακαλύπτει τον κόσμο με μεγαλύτερη σαφήνεια, αφού αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς! Πρόκειται για τη μετάβαση από ένα αβοήθητο νεογέννητο σε ένα περίεργο για τη ζωή μικρό παιδί, ορόσημο για την εξέλιξή του.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, το μωρό σας θα αρχίσει να δοκιμάζει να μπουσουλήσει, να φάει με τα δάχτυλά του, να σταθεί όρθιο, ακόμα και να αρθρώσει τις πρώτες του λεξούλες! Ο καλύτερος τρόπος να ενθαρρύνετε τις προσπάθειές του να ανακαλύψει τον κόσμο, είναι μέσω του παιχνιδιού. Δείτε παρακάτω κάποια απλά και δημιουργικά παιχνίδια που θα υποστηρίξουν τον μικρό πρωταγωνιστή της ζωής σας, στην ανάγκη του να μάθει τον κόσμο!

Διάβασμα

Σε αυτή την ηλικία το μωρό σας είναι ικανό να σας ακούσει να αφηγείστε ιστορίες, αφού με αυτόν τον τρόπο εξελίσσει τις δεξιότητες της ακρόασης και της «ανάγνωσης» προς τον μαγικό κόσμο του βιβλίου!

Παζλ

Σίγουρα το μωρό σας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί από μόνο του ένα παζλ 100 κομματιών, ωστόσο είναι μια καλή ιδέα για να περάσετε παρέα δημιουργικό χρόνο. Επίσης, υπάρχουν ξύλινα, τρισδιάστατα παζλ τα οποία εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο των σχημάτων και της αίσθησης του χώρου. Βοηθήστε το παιδί σας να αγαπήσει τη διαδικασία της επίλυσης προβλημάτων, παίζοντας με παζλ!

«Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ.»

Αυτοί οι μήνες στη ζωή του παιδιού σας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείτε αν έχει ταλέντο στη… μουσική! Τα μωράκια, λατρεύουν να χτυπούν τα χέρια τους, όπως και όσα αντικείμενα δημιουργούν θορύβους και ήχους. Πειραματιστείτε μαζί του, προσφέροντάς του την ελευθερία αλλά και τα κατσαρολικά σας! Είστε έτοιμοι να καλωσορίσετε τον μικρό rock star στο σπίτι σας;

Χορός

Εκτός από rock star, ίσως είναι και επίδοξος χορευτής! Ο χορός είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους να έρθετε πιο κοντά με το παιδί σας. Βάλτε ή ακόμα καλύτερα παίξτε μουσική και αυτοσχεδιάστε. Κρατήστε το παιδί σας από το χέρι και αφήστε το να εξασκηθεί, να μάθει να κινεί το σώμα του. Με αυτόν τον τρόπο, εξασκείται και μαθαίνει να ισορροπεί και να συντονίζεται με το σώμα του!

Τραγούδι

Το γλωσσικό κέντρο στον εγκέφαλο του μωρού σας αναπτύσσεται γρήγορα και έχει πρωταρχικό ρόλο στην απορρόφηση νέων λέξεων. Ακόμα και αν το παιδί σας δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν σας καταλαβαίνει καθόλου όταν του μιλάτε. Ένας πολύ δημιουργικός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να του μαθαίνετε νέες λέξεις μέσα από τραγούδια!

Πηγή: https://www.happiestbaby.com