Παιδιά και περιβάλλον

Η ημέρα της γης προγραμματίζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου κι έχει βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Πρόκειται για μια μέρα που γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο κι έχει οριστεί ως ‘’Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης’’. Αξίζει λοιπόν να κάνουμε μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση με θέμα την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε μικρή ηλικία. Όπως είναι πολύ γνωστό σ’όλους, τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία για παιχνίδι σε φυσικό περιβάλλον. Μπορείτε λοιπόν να την ενισχύσετε με ποικίλλους τρόπους που θα εξετάσουμε παρακάτω.

  • Πρώτα απ’όλα μπορείτε να πραγματοποιείτε όσο πιο συχνά μπορείτε εκδρομές στη φύση. Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τον χώρο και θα απολαύσουν μια πρωτότυπη μέρα, συνδυάζοντας αναψυχή και βόλτα στη φύση. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις όπως η WWF , η Ελληνική Ορνιθολογική εταιρία και άλλες, που οργανώνουν περίπατους και δραστηριότητες στην φύση. Επικοινωνήστε μαζί τους και πληροφορηθείτε.
  • Ακόμη και η συμμετοχή του παιδιού σε μια ομάδα προσκόπων που υπάρχει στην περιοχή είναι μια καλή ιδέα, αφού και οι περισσότερες δραστηριότητές τους έχουν σαν στόχο την αγάπη για την φύση. Επιπρόσθετα, μπορείτε είτε να υιοθετήσετε κάποιο κατοικίδιο από τις φιλοζωικές οργανώσεις που υπάρχουν, είτε να περάσετε μια ημέρα κάνοντας βόλτα κάποιο σκυλάκι της φιλοζωικής οργάνωσης που υπάρχει στο δήμο σας.
  • Επίσης, μπορείτε επισκεφθείτε και κάποια κοντινά πάρκα που υπάρχουν στην πόλη, περπατήστε, κάντε ποδήλατο με τα παιδιά αλλά και εξερευνήστε. Βοηθήστε τα να φτιάξουν ένα φυτολόγιο συλλέγοντας φύλλα από δέντρα και φυτά.
  • Επιπλέον, ο Αγροτουρισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι που αναπτύσσεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και στο επίσημο site για τον τουρισμό υπαίθρου (http://www.agrotravel.gr) θα βρείτε πολλές προτάσεις για εναλλακτικές διακοπές.

Στόχος λοιπόν είναι να εκμεταλευτείτε αυτήν την τόσο σημαντική μέρα για το περιβάλλον και να αφιερώσετε χρόνο τόσο στην οικογένειά σας όσο και στη φύση.

Καλή απόλαυση!

Πηγές:

paidorama.com