Μουσική και μωρό

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός μωρού. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι γονείς νανουρίζουν το μωρό τους, καθώς η μουσική λειτουργεί ευεργετικά σε αυτή τη διαδικασία. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που προσφέρει η μουσική στην ψυχοσύνθεση του μωρού.

  • Η μουσική ηρεμεί την ψυχή: Βάλτε μια χαλαρωτική μουσική, όταν βλέπετε ότι το μωρό σας είναι αναστατωμένο ή ανήσυχο και αμέσως θα δείτε πως θα αλλάξει η διάθεσή του.
  • Το μωρό μαθαίνει τον ρυθμό: Ακούγοντας παιδικά τραγουδάκια σε καθημερινή βάση, το παιδί εξοικειώνεται με τους ήχους, χτυπώντας τα χεράκια και τα ποδαράκια του από χαρά.
  • Έκφραση συναισθημάτων: Η μουσική είναι πηγή έκφρασης συναισθημάτων από μικρή ηλικία. Με βάση το τραγούδι που θα ακούει το μωρό σας, θα εκφράσει και τα αντίστοιχα συναισθήματα. Σε ένα ρυθμικό τραγούδι θα χορεύει πιο έντονα και σε ένα μελωδικό, οι κινήσεις του θα είναι πιο μαλακές.
  • Συναισθηματικό δέσιμο: Βάζοντας μουσική στο μωρό σας, αναπτύσσεται σιγά σιγά η στοργική σχέση γονέα-παιδιού και παράλληλα, δείχνετε πόσο νοιάζεστε για αυτό με τον πιο τρυφερό τρόπο. Επιπλέον, δοκιμάστε να χορέψετε και εσείς μαζί με το μωρό σας και να μπείτε στον ρυθμό του τραγουδιού, απολαμβάνοντας τη στιγμή μαζί του.
  • Μαθαίνει τη γλώσσα: Μεγαλώνοντας το μωρό σας, με τη βοήθεια της μουσικής, θα μάθει καινούργιες λεξούλες και θα εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του με βάση τα τραγουδάκια που θα ακούει. Ένας αρκετά βοηθητικός τρόπος για να μάθει το μωρό σας τη γλώσσα και να εξοικειωθεί μαζί της.

Η μουσική μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο το μωρό σας αλλά και εσάς, ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε. Βάλτε τη στην καθημερινότητά σας και αισθανθείτε άμεσα τη διαφορά!

Πηγές: