Μωρό και πρώτο ταξίδι

Ήρθε η ώρα για την πρώτη σας εξόρμηση με το μωρό σας και αγχώνεστε για το τι θα πάρετε μαζί για να μην του λείψει τίποτα; Η οργάνωση και η προετοιμασία για το ταξίδι είναι το πάν ώστε να μπορέσετε να χαρείτε τις πρώτες σας διακοπές όλοι μαζί. Παρακάτω, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για την τσάντα του μωρό σας ώστε να είστε πανέτοιμοι για το ταξίδι.

Πρώτα απ’ όλα, πάρτε πολλές πάνες για να έχετε σε περίπτωση που σας τελειώσουν. Και φυσικά, μαζί με τις πάνες να έχετε πάντα μαζί σας ένα μεγάλο πακέτο μωρομάντηλα. Η απολύμανση είναι πολύ σημαντική για τη σωστή υγιεινή του μωρό σας και για την αποφυγή μικροβίων. Οπότε, καλό θα ήταν να έχετε πάντα μαζί σας και απολυμαντικά μαντιλάκια για να καθαρίσετε τυχόν επιφάνειες που μπορεί να ακουμπήσει το μωρό σας.

Μην ξεχάσετε επιπλέον, να πάρετε μαζί σας αρκετά ρουχαλάκια για το μωρού σας διότι σίγουρα θα λερωθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα, εφοδιαστείτε και με 2-3 πιπίλες για να έχετε αν τυχόν κάποια πέσει, χαθεί ή λερωθεί.

Από την τσάντα του μωρού σας δεν μπορούν να λείπουν τα φάρμακά του και ένα θερμόμετρο, καθώς λόγω καιρού μπορεί να νιώσει μια μικρή αδιαθεσία ή να ανεβάσει πυρετό. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και ειδικές σταγόνες για τα αυτιά του.

Τέλος, φροντίστε ώστε το μωρό σας να έχει τα αγαπημένα του παιχνίδια μαζί, για να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και όταν κοιμάται. Επίσης, η κουβερτούλα του θα το κάνει να νιώσει οικεία και να κοιμάται καλά τα βράδια τόσο εκείνο όσο και εσείς!

Πηγή