Μωρό και παραλία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η παραλία για τον περισσότερο κόσμο είναι το συνώνυμο της ανεμελιάς και της χαλάρωσης, όμως για κάθε γονιό είναι μια πρόκληση που αν τα καταφέρει δεν έχει να φοβάται τίποτα! Παρακάτω θα βρείτε 5 χρυσούς κανόνες που θα κάνουν την παραμονή σας στην παραλία ευχάριστη και πρωτίστως ασφαλής.

  • Τα μάτια σας δεκατέσσερα: Πάντα πρέπει να έχετε το μωρό σας στο οπτικό σας πεδίο. Ποτέ μην το αφήνετε μόνο του, όταν ασχολείται με κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος μαζί του, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές.
  • Η σκιά είναι ο σύμμαχός σας: Το μωρό θα πρέπει να παραμένει το πολύ 10 λεπτά στον ήλιο. Φορέστε του καπελάκι και αντηλιακό καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία, και βρείτε μια σκιά που θα κρατήσει το μωρό σας δροσερό.
  • Απαραίτητο αξεσουάρ, τα πεδιλάκια του: Μην το αφήνετε να περπατάει ξυπόλητο στην άμμο. Μπορεί να καεί από την καυτή άμμο ή ακόμα και να τραυματίσει τις ευαίσθητες πατουσίτσες του με κάποια πετρούλα, σπασμένο κοχύλι ή γυαλί. Μην τα ξεχνάτε ποτέ!
  • Μην το ταΐσετε πριν το κολύμπι: Αυστηρός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να έχει φάει τουλάχιστον 3 ώρες πριν βουτήξει στη θάλασσα. Όσο για το φαγητό σας εκεί, για να μην αλλοιωθεί στη ζέστη, εφοδιαστείτε με ένα μικρό ψυγειάκι, που θα διατηρήσει όλα τα σνακς και τα φρούτα σας δροσερά.
  • Μωρό και πάνα πάνε πακέτο: Όταν τελειώσει με το μπανάκι του στη θάλασσα, μαζί σας να έχετε πάντα μια αλλαξιά, ώστε να βγάλετε το βρεγμένο μαγιό του για να μην κρυώσει. Μετά τις βουτιές στη θάλασσα, το μωρό σας μπορεί να νυστάξει ή να θέλει να κοιμηθεί λίγο στην ξαπλώστρα. Αλλάξτε του την πάνα, ώστε να είναι στεγνό και καθαρό και αφήστε το να κοιμηθεί και να απολαύσει την ηρεμία της θάλασσας.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι ότι η εξόρμηση στην παραλία δεν θα σας φανεί… βουνό. Οργανωθείτε σωστά, για να χαρείτε όμορφες οικογενειακές στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Πηγή: