#μένουμε_σπίτι: Δημιουργικές δραστηριότητες για το παιδί σας

Αυτές τις δύσκολες μέρες, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι σημαντικό να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και το χαμόγελό σας, ειδικά για το μικρό σας αγγελούδι. Γι΄ αυτό, προσπαθήστε να απολαύσετε τις μέρες στο σπίτι όσο καλύτερα μπορείτε και να ασχοληθείτε με όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες που θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Μερικές ευχάριστες προτάσεις για το τι να κάνετε στο σπίτι είναι οι εξής:

  • Κυνήγι χαμένου θησαυρού: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που θα λατρέψει το παιδί σας είναι να κρύψετε σε ένα σημείο του σπιτιού ένα παιχνίδι και όσο το παιδί σας το ψάχνει χρησιμοποιήστε τις λέξεις «ζεστό» ή «κρύο» για να το καθοδηγήσετε.
  • Επιτραπέζια και παζλ: Τα επιτραπέζια παιχνίδια ενθουσιάζουν πάντα μικρούς και μεγάλους. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μάθει το παιδί σας να μετράει, να παίζει ομαδικά και να εξασκεί το μυαλό του με διαδραστικές ασχολίες.
  • Βάλτε τη μουσική στην καθημερινότητά σας: Χορέψτε μαζί με το παιδί σας, γυμνάζοντας με αυτό τον τρόπο το σώμα σας και αμέσως θα ανέβει η διάθεσή σας.
  • Παιχνίδια ερωτήσεων: Κολλήστε χρωματιστά post-it με ονόματα ζώων ή αντικειμένων στο μέτωπο του παιδιού σας και κάντε του απλές ερωτήσεις, μέχρι να μαντέψει τη λέξη που έχετε γράψει. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι κατανοητές και να μπορούν να απαντηθούν με «ναι» ή «όχι».
  • Ζωγραφιές με χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους: Βάλτε λίγο χρώμα στην καθημερινότητά σας, ζωγραφίζοντας όμορφα σκίτσα με το παιδί σας. Έτσι, περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, εκφράζοντας και οι δυο τη δημιουργικότητα και το ταλέντο σας.
  • Οικογενειακές ταινίες: Η αγαπημένη ώρα των παιδιών έφτασε! Φτιάξτε ποπ-κορν, διαλέξτε την αγαπημένη σας ταινία και απολαύστε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Αδράξτε, λοιπόν, την ευκαιρία να περάσετε ευχάριστα και χαρούμενα τις επόμενες μέρες και προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε με αισιοδοξία τον περιορισμό στο σπίτι.

Πηγές: