Δώρα για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας!

Πλέον έχετε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας, που από την πρώτη κιόλας στιγμή σας γέμισε χαρά! Είναι λογικό, λοιπόν, να θέλετε να του δώσετε κι εσείς χαρά, χαρίζοντάς του το καλύτερο δώρο για τα πρώτα του Χριστούγεννα. Όμως, ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή την τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία; Παρακάτω, σας δίνουμε ιδέες για όμορφα δώρα, κατάλληλα για κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

Αν το μωράκι σας είναι έως 3 μηνών, ένα μαλακό παιχνίδι, μια κουδουνίστρα ή ένα μουσικό παιχνίδι κούνιας με φωτάκια και απαλούς ήχους είναι ό,τι καλύτερο για το πρώτο του Χριστουγεννιάτικο δώρο! Θα το δείτε να ανταποκρίνεται στους ήχους και στα χρώματα κουνώντας χαρούμενα χεράκια –ποδαράκια, προσπαθώντας να το φτάσει και να το αγγίξει. Η μουσικούλα επίσης λειτουργεί και σαν νανούρισμα, για να έχει το μωρό σας τα πιο γλυκά όνειρα!

Από 4 έως 9 μηνών, το παιδάκι σας ανακαλύπτει σιγά σιγά τον κόσμο κυρίως πιάνοντας διάφορα αντικείμενα που του κινούν την περιέργεια, τα οποία πολλές φορές καταλήγουν... στο στόμα του! Ριλάξ, κουδουνίστρες, παιδικά καθρεφτάκια, παιχνίδια για τα δοντάκια του και κρεμαστά ζωάκια μπορούν να γίνουν τα ιδανικά χριστουγεννιάτικα δώρα για αυτή την ηλικία. Τα παιχνίδια αυτά βοηθούν πολύ το μωρό σας να αντιλαμβάνεται τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του και να αντιδρά σε αυτά. Επίσης, οτιδήποτε ανάβει, κινείται και έχει χρώματα θα του εξάψει τη φαντασία, όπως ένα τραπεζάκι για δραστηριότητες ή μια ειδικά σχεδιασμένη βρεφική στράτα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα στο μωρό σας να τρώει, να κάθεται, να στέκεται και να κινείται με ασφάλεια!

Αν σε λίγους μήνες το μωρό σας γίνεται ενός έτους, τότε πλέον αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω του πολύ καλύτερα από πριν, μπορεί να ακολουθεί εντολές, κάθεται και στέκεται στα πόδια του και κάνει τα πρώτα του βήματα. Γι' αυτό και ένα διαδραστικό παιχνίδι, που συνδυάζει κίνηση και μάθηση, όπως ένα αλογάκι ή ένα παιδικό αυτοκίνητο είναι το πλέον κατάλληλο δώρο. Καμαρώστε το μωράκι σας να μιμείται τα τραγουδάκια, τις φράσεις και τους ήχους που θα έχει μάθει και ξεχειλίστε από αγάπη!

Αν το μωράκι σας είναι πάνω από 18 μηνών, τότε έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο! Γι' αυτό, χρειάζεται ένα παιχνίδι που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον για εξερεύνηση και δράση, όπως ένα παιδικό μουσικό όργανο, μια ειδικά σχεδιασμένη υδρόγειο ή μια μπασκέτα με ρυθμιζόμενο ύψος. Τα παιχνίδια αυτά συμβάλλουν στην εκτόνωση του παιδιού και στη δημιουργία των πρώτων δεσμών του με τον αθλητισμό, τη μουσική και τη γνώση. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ένα όμορφο παιδικό βιβλίο, είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή για δώρο, αφού θα το συνοδεύει από τα πρώτα του κιόλας βήματα! Με μαλακό υφασμάτινο κάλυμμα ή ακόμη και τρισδιάστατο· οι επιλογές είναι άπειρες!

Ευχόμαστε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, Καλά Χριστούγεννα  και Καλή Χρονιά με γέλιο, φαντασία και μπόλικο παιχνίδι!

Πηγές: